tisdag 17 april 2012

Olympiska Lyft på Idrottscentrum

Ni som har läst mitt välkomnade inlägg till denna blogg minns kanske att jag nämnde en ihärdig knäskada som jag håller på att dras med. Denna har på senare tid, tyvärr blivit sämre. Rättare bestämt så höll jag på att halka i en trappa i fredags kväll och drog då upp skadan när jag försökte parera för min klantighet (eller törstighet??). Nåväl, när jag var på gymmet i söndags insåg jag att min målsättning/förhoppning om att knät skulle vara rehabiliterat fram till sommaren med störst sannolikhet inte kommer gå att uppnå. Detta innebär även att jag antagligen inte kommer kunna köra några tyngre olympiska lyft (OL) innan jag (antagligen) flyttar ifrån Halmstad den kommande hösten. Den insikten var inte särskilt lätt att smälta, eftersom OL verkligen har blivit en passion för mig. Men den påminde mig om en idé jag har haft sedan några månader tillbaka. En idé som på sätt och vis låter mig få fortsätta med min passion, samtidigt som jag får göra det jag är bäst på: Att göra krångliga koncept greppbara och därmed hjälpa människor att förbättra sin hälsa och/eller bli bättre atleter!

Idén är: OL-träffar 1-2 kvällar i veckan, där jag finns med som "coach" och lär ut rätt teknik. Träffarna riktar sig till individer med alla tänkbara bakgrunder, från de som bara vill ha en ny utmaning i sin träning och få sig ett ordentligt träningspass för hela kroppen, till avancerade lyftare som nöjer sig med att ha ett granskande öga som tillägg i sina vanliga träningspass.

Därför skapade jag denna FB-sida igår: Olympiska Lyft på Idrottscentrum. I beskrivningen hade jag dock till en början med ord som "gratis coachning" m.m., och föga förvånansvärt blev Idrottscentrum inte så glada för det. "All sådan verksamhet skall gå via Idrottscentrum." hette det idag när jag haffades av träningsansvarige.
Faktum är att jag för ca. två månader sedan la fram just denna idé som en liten affärsidé för Idrottscentrum, men de tackade nej. Och nu, när jag ville erbjuda tips och råd till deras betalande kunder så var det tydligen helt oacceptabelt.

Hur som helst, sidan är nu omskriven och jag hoppas innerligt att ingen kommer ha något emot att ett gäng betalande kunder, med samma intresse, tränar ihop och delar med sig av sina erfarenheter och tips till varandra.
Välkomna!

1 kommentar:

  1. Tråkigt att läsa om din knäskada. Trist när saker man inte har kontroll över begränsar ens träning etc.

    Kul i alla fall med initiativet om olympiska lyft på IC, ser verkligen fram emot det :) Tyvärr kommer jag nog inte kunna dela med mig av några egna tips, men det räcker kanske med mitt trevliga sällskap som utbyte haha. :P

    SvaraRadera